Grilovací kámen 50x30 cm lávový DOPRAVA ZDARMA

Kód: 2673 2673/GRI2 Zvolte variantu
Značka: Kameny.cz
ZDARMAZDARMA ZDARMAZDARMA ZDARMAZDARMA
Grilovací kámen 50x30 cm lávový
1 990 Kč / ks 3 780 Kč / ks od 1 990 Kč / ks 1 644,63 Kč bez DPH 3 123,97 Kč bez DPH od 1 644,63 Kč bez DPH
Skladem Skladem Zvolte variantu
Vyberte si variantu
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Grilovací kámen lávový má rozměry 50 x 30 x 3 cm. Grilovací kameny udržují vysokou a stálou teplotu po celém svém povrchu, takže grilování je velmi snadné, kvalitní, chutné a zdravé. Hmotnost kamene je cca 16 kg.

Lávový grilovací kámen je vyroben z vulkanických vyvřelin. Takzvaná Pietra Lavia je těžena na Sicílii v okolí sopky Etna. Výhodou lávových grilovacích kamenů je, že nepraská a je zcela zdravotně nezávadný. Díky přípravě pokrmů na lávovém kameni docílíte stejnoměrné tepelné úpravy, Váš pokrm tedy není v přímém kontaktu s ohněm, tím pádem nehrozí vznik karcinogenů.

Nově ke grilovacím kamenům nabízíme také nerezové rámečky.

DZ - balíkovna, pošta

Detailní informace

Detailní popis produktu

Grilovací kameny máme nyní v naší nabídce ve dvou rozměrech – 50 x 30 cm a 40 x 30 cm. Grilovací kameny jsou využívané na grilování masa i zeleniny a ne-nadarmo se považují za jednu z nejchutnějších a nejdravějších forem grilování. Je velmi důležité, aby bylo s horkými kameny zacházeno opatrně.

Ke grilovacím kamenům nabízíme také praktické nerezové rámečky.

Pro pohodlné používání dodržujte následující instrukce:

  • kámen musí být před každým použitím suchý a na povrchu zbavený nečistot
  • kámen je určen na topení dřevem, nikoli uhlím
  • oheň pod kamenem roztopte pozvolna tak, aby plamen dosahoval na spodní plochu kamene, optimální výška umístění je cca 30 – 40 cm nad ohništěm
  • doporučujeme přikládat 2 – 4 polínka tvrdého dřeva, které dokáže udržet rovnoměrně tepelný základ na dlouhou dobu
  • cca po půl hodině je možno začít pokládat připravené plátky. Není již nutné pod kamenem topit, kámen si ponechá pečící teplotu na dlouhou dobu. Dle druhu masa je doba pečení 5 - 10min. Vhodnější jsou plátky slabší s minimem oleje. K zamezení připékání masa ke kameni doporučujeme před první pokládkou plátků kámen lehce posypat solí
  • po ukončení pečení ponechte rozpálený kámen vychladnout přirozenou cestou. Zásadně ho nezchlazujte vodou. Studený kámen čistěte teplou jarovou vodou, pro odstranění spečené vrstvy na vyleštěném povrchu kamene můžete použít škrabku (špachtli)
  • Kamen je vhodné dát do kovového rámečku, prodlouží to dobu použitelnosti pro grilování.

Důležitá upozornění: 

  • nevkládejte studený kámen do roztopených ohnišť
  • je možné položit kámen na rošt , popř. do rámu vetknutého do ohniště zahradních krbů
  • vzhledem ke značné hmotnosti kamene doporučujeme manipulovat s ním jen ve studeném stavu – nebezpečí popálení!
  • nedoporučujeme kámen zahřívat bodově nebo jen v jeho části ( plynovým hořákem, položením na kamna, na sesazených cihlách apod.). Vlivem nerovnoměrného zahřátí může dojít k poškození kamene.
  • částečná trhlina nejčastěji ve spodní ploše kamene není na závadu, materiál si poleví a dále již nepracuje.