Grilovací kámen 40 x 30 cm lávový

Kód: 2670 2670/GRI2 Zvolte variantu
Značka: Kameny.cz
1 590 Kč / ks 3 180 Kč / ks od 1 590 Kč / ks 1 314,05 Kč bez DPH 2 628,10 Kč bez DPH od 1 314,05 Kč bez DPH
Skladem Skladem Zvolte variantu
Vyberte si variantu
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Grilovací kámen lávový má rozměry 40 x 30 x 3 cm. Grilovací kameny udržují vysokou a stálou teplotu po celém svém povrchu, takže grilování je velmi snadné, kvalitní, chutné a zdravé. Hmotnost kamene je cca 11 kg.

Lávový grilovací kámen je vyroben z vulkanických vyvřelin. Takzvaná Pietra Lavia je těžena na Sicílii v okolí sopky Etna. Výhodou lávových grilovacích kamenů je, že nepraská a je zcela zdravotně nezávadný. Díky přípravě pokrmů na lávovém kameni docílíte stejnoměrné tepelné úpravy, Váš pokrm tedy není v přímém kontaktu s ohněm, tím pádem nehrozí vznik karcinogenů.

Nově ke grilovacím kamenům nabízíme také nerezové rámečky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Grilovací kameny máme nyní v naší nabídce ve dvou rozměrech – 50 x 30 cm a 40 x 30 cm. Grilovací kameny jsou využívané na grilování masa i zeleniny a ne-nadarmo se považují za jednu z nejchutnějších a nejdravějších forem grilování. Je velmi důležité, aby bylo s horkými kameny zacházeno opatrně.

Ke grilovacím kamenům nabízíme také praktické nerezové rámečky.

Pro pohodlné používání dodržujte následující instrukce:

  • kámen musí být před každým použitím suchý a na povrchu zbavený nečistot
  • kámen je určen na topení dřevem, nikoli uhlím
  • oheň pod kamenem roztopte pozvolna tak, aby plamen dosahoval na spodní plochu kamene, optimální výška umístění je cca 30 – 40cm nad ohništěm
  • doporučujeme přikládat 2 – 4 polínka tvrdého dřeva, které dokáže udržet rovnoměrně tepelný základ na dlouhou dobu
  • cca po půl hodině je možno začít pokládat připravené plátky. Není již nutné pod kamenem topit, kámen si ponechá pečící teplotu na dlouhou dobu. Dle druhu masa je doba pečení 5 - 10min. Vhodnější jsou plátky slabší s minimem oleje. K zamezení připékání masa ke kameni doporučujeme před první pokládkou plátků kámen lehce posypat solí
  • po ukončení pečení ponechte rozpálený kámen vychladnout přirozenou cestou. Zásadně ho nezchlazujte vodou. Studený kámen čistěte teplou jarovou vodou, pro odstranění spečené vrstvy na vyleštěném povrchu kamene můžete použít škrabku (špachtli)
  • Kamen je vhodné dát do kovového rámečku, prodlouží to dobu použitelnosti pro grilování.

 

Důležitá upozornění: 

  • nevkládejte studený kámen do roztopených ohnišť
  • je možné položit kámen na rošt , popř. do rámu vetknutého do ohniště zahradních krbů
  • vzhledem ke značné hmotnosti kamene doporučujeme manipulovat s ním jen ve studeném stavu – nebezpečí popálení!
  • nedoporučujeme kámen zahřívat bodově nebo jen v jeho části ( plynovým hořákem, položením na kamna, na sesazených cihlách apod.). Vlivem nerovnoměrného zahřátí může dojít k poškození kamene.
  • částečná trhlina nejčastěji ve spodní ploše kamene není na závadu, materiál si poleví a dále již nepracuje.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení